Access Denied error on the forum-sitemap.xml.gz

Discussion about the Google Search Engine. SEO, PageRank, AdSense, AdWords, Use and other Services.

Moderator: Moderators

Access Denied error on the forum-sitemap.xml.gz

Postby yatinbhatt » Fri Aug 22, 2008 5:19 am

Hi All,

I have successfullt installed the SEO and GYM. The thing is, there is a HTTP response code 304 when google bot is trying to read the re-written sitemap file

So, when I click the SitemapIndex link on the forum page, the link is,

-http://www.sapgeeksquad.com/forum/sitemapindex.xml.gz

and works fine.

When googlebot comes on the site, the hosting site control panel "Latest Visitors' shows link like,

-http://sapgeeksquad.com/forum/sitemapindex.xml.gz

This has a missing "www." and HTTP 304 error occurs even if I manually access the URL

I know there is some very stupid fix for this but I have no clue.

I have -http://sapgeeksquad.com redirection (301) to -http://www.sapgeeksquad.com already setup

Any help here ?

Thanks
YB
yatinbhatt
 
Posts: 27
Joined: Wed Aug 20, 2008 10:23 am

Advertisement

Postby yatinbhatt » Fri Aug 22, 2008 9:17 pm

Still Alive ? Anybody supporting this forum ?

The exact error message is,

The XML page cannot be displayed
Cannot view XML input using XSL style sheet. Please correct the error and then click the Refresh button, or try again later.


--------------------------------------------------------------------------------

Access is denied. Error processing resource 'http://www.sapgeeksquad.com/forum/gym_sitemaps/gym_style.php?action-google,typ...


Any support is helpful here.
yatinbhatt
 
Posts: 27
Joined: Wed Aug 20, 2008 10:23 am

Postby dcz » Sat Aug 23, 2008 10:03 am

Still Alive ? Anybody supporting this forum ?

Not like the best way to ask for help IMO.

You just need to properly set your domain in the phpbb config, looks like you did not include the www prefix there.

Once done, make sure you update the sitemap and rss url too, since they could miss the previously missing www prefix.

++
Useful links :
SEO Forum || SEO Directory || SEO phpBB || Search
____________________

Liens Utiles :
Forum référencement || Annuaire référencement || Référencement phpBB || Recherche
dcz
Admin
Admin
 
Posts: 21411
Joined: Fri Apr 28, 2006 9:03 pm

Postby yatinbhatt » Mon Aug 25, 2008 7:21 pm

Hi Dcz,

I have it correctly setup. The server settings have www prefix and so do the GYM settings.

anyways, the problem of sitemaps not being read has disappeared magically. May be google had some old cache.

Now issue is, I have some pages indexed in google, but they all have same information below the title

check, site:www.sapgeeksquad.com

I saw many phpbb forums where the indexed page entry shows few lines of the topic instead of some stale statements

Do you get any idea, what could be done to achieve this ?

Thanks
YB
yatinbhatt
 
Posts: 27
Joined: Wed Aug 20, 2008 10:23 am

Postby dcz » Wed Aug 27, 2008 2:22 pm

Install the dynamic meta tag mod, your forum still has the static phpBB metas right now. Google will use them for the text snipets in search results.

As well, you should set the zero duplicate mod "post redirection" option to at least guest to run a duplicate free forum. Can help out.

++
Useful links :
SEO Forum || SEO Directory || SEO phpBB || Search
____________________

Liens Utiles :
Forum référencement || Annuaire référencement || Référencement phpBB || Recherche
dcz
Admin
Admin
 
Posts: 21411
Joined: Fri Apr 28, 2006 9:03 pm

Postby yatinbhatt » Thu Aug 28, 2008 7:49 am

Hi dcz,

Thanks for your suggestions. I will apply the mod and get back with feedback.

Thanks
YB
yatinbhatt
 
Posts: 27
Joined: Wed Aug 20, 2008 10:23 am


Return to Google Forums

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests